[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Osho, een groot Zenmeester zegt: ‘in je middelpunt vind je je essentie’.
Iyengar, een groot Yogameester, zegt: ‘je mediale lijn is God’.

Alles in het leven heeft een middelpunt, een kern. Bij een bloem kun je bijv. goed zien dat de bloei begint vanuit het midden van de bloem, vanuit het hart... 
Zo ontspringt je levenskracht ook vanuit je middelpunt, je navelcentrum, ook wel Hara genoemd. Het is het centrum van 'zijn' waar je nog verbonden bent met het bestaan en een oneindige stroom van levensenergie: 'Prana'.
Doordat we echter zoveel vanuit ons hoofd leven, zijn we de Hara vergeten en voelen we ons vaak gestresst, futloos of niet bij onszelf. Maar door gewoon rustig te ontspannen, je lichaam uit te lijnen op de middenlijn en bewust je adem te volgen kun je weer terugkomen vanuit je hoofd in je Hara, in contact met jezelf en Prana. Prana heeft de kracht om te helen en via je adem kun je Prana verspreiden door elke cel van je lichaam. Dit schept ruimte, bewustzijn en kalmeert je geest. Het brengt je terug in dit moment van nu dat leeg is van denken, maar vol van Zijn.

Gecombineerd met de wijsheden van Zen en Mindfulness krijg je in deze les steeds meer inzicht in je zelf, in meditatie, heling en transformatie.

  
Meditatie .